ABOUT US

 

De Potlooienparty in Lexmond is een begrip in omstreken; Ook komende editie zal weer anders zijn dan de voorgaande feesten.

Want vernieuwing is de kracht van het jaarlijkse evenement. De bijna dertig leden van de organiserende vereniging steken in de voorbereiding elke keer de koppen bij elkaar om te kijken wat er nieuw en nog beter kan.

“En bij de club komen ook steeds jonge Lexmonders die het stokje overnemen van degenen die afscheid nemen. Zij zorgen voor nieuwe ideeën en pakken bijvoorbeeld het uitrollen van de social media op”, vertelt Ron Liefhebber. “Zo willen we ervoor zorgen dat de Potlooienparty er over tachtig jaar nog is.”

 

Vriendengroep
De initiatiefnemers van het eerste uur, een vriendengroep, zetten in 1996 de eerste editie van de Potlooienparty op. In een tentje, zoals Ron het nu omschrijft. “We gingen toen naar schuurfeesten, maar hadden dat niet hier in Lexmond. Vandaar dat we zelf een feest wilden organiseren. Er kwamen die eerste keer zo’n drie-, vierhonderd mensen op af en het was zo’n succes dat we er mee door zijn gegaan.”

Bands
In de loop van de jaren groeiden de bezoekersaantallen door naar zo’n 1200, 1300. Het overgrote deel daarvan komt uit Lexmond, Meerkerk, Ameide en Vianen. “Het is echt een lokaal feest”, stelt voorzitter Rolf van Dijk. “Maar we merken dat de bands die we uitnodigen ook hun eigen publiek uit heel het land meenemen. Waterproof Shampoo, de Dirty Daddies , is een goed voorbeeld.”

Goed doel
Zoals gezegd, vernieuwing zorgt ervoor dat het evenement jaar na jaar populair blijft. Beter licht, meer speciale effecten, grotere bands, digitale kaartverkoop en een echte festivaltent. Maar het draait niet alleen om feesten. Al een aantal jaren is er een gedeelte van de kaartopbrengst gereserveerd voor een goed doel.

“We organiseren dit feest niet om winst te maken, maar willen juist iets voor de regio doen”.